Skoči na glavno vsebino

Arnes Zoom

Prijava v storitev

Storitev Arnes Zoom je dosegljiva na povezavi https://arnes-si.zoom.us/. Po kliku na povezavo se odpre spletna stran, kjer morate izbrati možnost Sign in in nato opraviti prijavo z AAI-računom vaše organizacije. V pomoč pri AAI-prijavi vam je lahko vodič dosegljiv na naslednji povezavi: https://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/aai/prijava-z-uporabo-aai-racuna/.

Ob prijavi priporočamo še, da imate v profilu svojega AAI-računa nastavljen e-naslov z domeno vaše domače organizacije. E-naslov z domeno @guest.arnes.si uporabljajte le, če naslov z domeno organizacije ni na voljo.
Pravilnost podatkov AAI-računa lahko preverite na povezavi https://aai.arnes.si/test/arnesaai/.

Opomba: Prijava z gostujočim AAI-računom oblike @guest.arnes.si, ki ga pridobite v sklopu Arnes uporabniškega računa, ni mogoča.

Prednosti aplikacije Zoom

Storitev je na voljo tudi v obliki aplikacije, ki omogoča nekaj več možnosti za personalizacijo računa in nastavitev konferenc. Navodila za prenos in prijavo v aplikacijo Zoom najdete na povezavi: http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/arnes-zoom/prijava-v-aplikacijo/.

Pridobitev licence

Po uspešnem vpisu v storitev lahko v desnem zgornjem kotu preverite, kateri tip licence ste na podlagi vašega AAI-računa pridobili. Možnosti sta dve, ‘LICENSED’ in ‘BASIC’ tip licence. Tip je razviden po kliku na sivo ikono možica v desnem zgornjem kotu, v kolikor je po kliku na ikono razvidno, da ste pridobili ‘LICENSED’ tip licence, ima vaš AAI-račun ustrezno nastavljene atribute, saj vam je bila dodeljena pro licenca, ki ima v primerjavi z ‘BASIC’ licenco to prednost, da je dolžina trajanja video konference neomejena. Vsak ‘LICENSED’ uporabnik ima lahko na konferenci do 300 udeležencev.
Do slednjih licenc so upravičeni pedagoški delavci na srednjih, osnovnih in glasbenih šolah ter vzgojitelji v vrtcu in dijaških domovih, do ‘BASIC’ licenc pa učenci. Enako informacijo lahko pridobimo v podrobnostih profila: User Type.

This image has an empty alt attribute; its file name is zoom3-2.png

Arnes Zoom za predsednika sveta staršev in sveta zavoda

Predsednik sveta staršev in predsednik sveta zavoda lahko pridobita vsak po en (licenčni) račun Arnes Zoom za namene izvajanja sestankov sveta staršev in sveta zavoda.

Šola naj zanju ustvari e-poštni naslov, ki bo znotraj domene šole. Če se bo s tem ustvaril tudi AAI-račun, mora biti ta takšen, da ne bo omogočal dostopa do licenčnega Arnes Zooma (eduPersonAffiliation naj bo nastavljen na affiliate). Ta e-poštni naslov naj ravnatelj/direktor šole posreduje na video-podpora@arnes.si, da bo Arnes nanj vezal Zoom račun, seveda pa mora šola predhodno predsedniku sveta staršev oz. sveta zavoda omogočiti uporabo tega e-poštnega naslova.

Nato bo Arnes iz Zooma na določena e-poštna naslova poslal vabilo, v katerem bo spletna povezava za prevzem računa. Predsednik bo kliknil na povezavo in ustvaril Zoom račun, vnesel ime in priimek ter nastavil geslo. V Zoom se bo predsednik prijavljal preko strani https://zoom.us z e-poštnim naslovom.

Uporaba

Na povezavi https://podpora.sio.si/videokonference-zoom-webinar-7 si lahko ogledate koristen webinar o uporabi Zooma.
Osnovne napotke za uporabo storitve najdete na naslednji povezavi: https://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/arnes-zoom/uporabnikova-osebna-soba/.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)