Skoči na glavno vsebino

Vdelava in skupna raba posnetkov

 

Vdelava

Namesto objave spletnega naslova do posnetka, lahko video tudi vdelate (embed) v vašo spletno stran. Potrebno kodo pridobite s klikom na gumb Vdelaj pod posnetkom.

Privzeta oblika je prilagojena za uporabo na Arnes Splet (WordPress).  Pomembno! Na Arnes Splet je pred uporabo potrebno vklopiti vtičnik iframe.

embed_options

Vmesnik pa omogoča tudi dodatni možnosti:

  • Samodejno začni predvajanje omogoča, da se obiskovalcu vaše strani samodejno prične predvajati posnetek. Priporočamo previdno uporabo te funkcije, saj je takšna uporaba za uporabnike praviloma zelo moteča.
  • Skrij sorodne posnetke pomeni, da se ob koncu predvajanega posnetka, ne pojavi seznam sorodnih posnetkov.

 

Skupna raba

Povezavo do posnetka potrebujete za objavo na vaši spletni strani, družbenih omrežjih, pošiljanje sodelavcem, itd.

Povezavo pridobite preko gumba Skupna raba.

Ponujene so tri možnosti:

  • Facebook, ki vas preusmeri in omogoča direktno objavo na družbenem omrežju Facebook. Za objavo potrebujete Facebook račun.
  • Twitter, ki vas preusmeri in omogoča direktno objavo na družbenem omrežju Twitter. Za objavo potrebujete Twitter račun.
  • Povezava, katero lahko nato objavite. Primer naslova predstavlja spodnja slika, podobno kot pri vdelavi posnetka, pa lahko pridobite tudi povezavo do posnetka s samodejnim pričetkom predvajanja.

share

 

Skupna raba skupine

Objavite lahko tudi spletno povezavo do vseh vaših (sedanjih in bodočih) posnetkov ali npr. do vseh posnetkov, ki so nastali v sklopu nekega dogodka. Z naprednim iskanjem poiščite želene rezultate – video posnetke in kliknite na gumb “Prikaži URL za to iskanje” (glej spodnjo sliko).

share_search

Primer s slike: Če bi želeli objaviti URL do vseh posnetkov, ki so nastali v sklopu konference Mreža znanja. Napredno iskanje -> Ključne besede: mrezaznanja -> iskanje -> Prikaži URL za to iskanje

 

Posebna objava

Pri deljenju povezav lahko definirate tudi poljuben začetek in konec predvajanja posnetka. Pomembno! Omenjeni funkciji delujeta v brskalnikih s Flash podporo.

Če želite posredovati URL do posnetka, ki se bo začel in/ali končal na točno določeni minuti, lahko to določite v URL naslovu.

Za začetek posnetka, ob točno določenem časovnem zamiku, morate URL naslovu posnetka na koncu dodati: &start=hh:mm:ss
Primer: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=a2JNm6g6YSG2SHWLDgtdHlNI&start=00:08:45

Če bi želeli določiti še konec predvajanja posnetka je potrebno URL naslovu dodati (še): &end=hh:mm:ss
Primer: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=a2JNm6g6YSG2SHWLDgtdHlNI&start=00:08:45&end=00:15:50

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)