Skoči na glavno vsebino

Iskanje in ogled posnetkov

Iskanje video posnetkov
Ogled video posnetkov

Iskanje video posnetkov

1. Za iskanje posnetkov uporabite okno za iskanje na vrhu strani. Iskalnik išče po: naslovu, opisu, ključnih besedah, nalagalcu in avtorju.

2. Za ogled posnetka kliknite na naslov ali sličico posnetka. Preusmerjeni boste na stran z izbranim posnetkom, kjer boste lahko začeli s predvajanjem posnetka.

3. V kolikor vam iskanje ne vrne želenih rezultatov, predlagamo uporabo naprednega iskanja.


Napredno iskanje

1. Na voljo so različni parametri, ki jih lahko izberete v prvi vrstici naprednega iskalnika.

2. Za dodane parametre lahko vpišete iskalni niz, ali pa ga izberete iz seznama možnosti.

3. Rezultate lahko razvrščate po številu ogledov in datumu nalaganja.

Ko ste izpolnili želene parametre, pritisnite gumb Išči in vaši rezultati se bodo prikazali spodaj. Vsako iskanje generira unikaten URL naslov, ki omogoča, da lahko rezultate iskanja delite z drugimi.


Ogled video posnetkov

Posnetek na Arnes Videu je lahko javen, zaseben ali neviden:

  • Javen
    Ogled javno objavljenih posnetkov na video portalu je omogočen vsem uporabnikom. Tovrstni posnetki so vidni na prvi strani portala, med njimi lahko brskamo s pomočjo iskalnika.
  • Zaseben
    Možnost ogleda zasebnih posnetkov se določa preko vpisa dovoljenih AAI-računov. Uporabniku z dostopom bo posnetek viden na strani portala, ob robu prikazne slike pa bo vidna ključavnica.
  • Neviden
    Za ogled posnetka, ki ima status Neviden, moramo poznati spletni naslov posnetka.

Za ogled posnetka morate na seznamu posnetkov klikniti na naslov ali sličico posnetka. Preusmerjeni boste na stran z izbranim posnetkom, kjer lahko začnete predvajati posnetek. Ogledate si lahko tudi sorodne vsebine, objavite posnetek na družabnih omrežjih, ga prenesete na lokalni računalnik, posnetek komentirate ali všečkate.

Na strani za ogled videa so vam v desnem spodnjem kotu posnetka na voljo tudi dodatne možnosti.

Spodnja gumba sta na ogledni strani prisotna le, če so bili skupaj z video posnetkom naloženi tudi podnapisi in urejena poglavja. Gumba vam omogočata preskakovanje med poglavji in izbiro podnapisov.

Naslednji gumb uporabite, če želite posnetek vdelati na vašo spletno stran. Klik odpre dodatno okno, v katerem lahko nastavite parametre za vdelavo in pridobite povezavo, ki jo uporabite za prikaz posnetka na vaši strani.

V opis videa je mogoče dodati tudi priponko oziroma datoteko, ki jo lahko prenesete preko povezave v opisu.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)