Skoči na glavno vsebino

Urejanje dostopa do predmetov

Za dostop učencev do predmetov vaše šole na Arnes Učilnicah, imate na voljo tri možnosti:

  • Dostop gosta
  • Samovpis (Udeleženec)
  • Ročni vpisi

Dostopa gosta omogoči dostop do predmeta tudi nevpisanim uporabnikom (brez AAI računa), v nastavitvah tega dostopa pa lahko nastavite ključ za dostop, če želite omejiti ogled tega predmeta le na določene uporabnike.

Samovpis (Udeleženec) omogoča dostop le uporabnikom, ki imajo svoj AAI račun, kar pomeni, da se morajo pred vstopom v predmet vpisati, nato pa se lahko v predmet, ki ima omogočen ta dostop, vpišejo sami.

Ročni vpis pomeni, da je potrebno s strani skrbnika predmeta, vsakega uporabnika vpisati v predmet ročno, da bo lahko do njega dostopal. Pred tem je potrebno opraviti vsaj eno prijavo z AAI računom uporabnika, na Arnes Učilnicah, da ga lahko skrbnik predmeta poišče med računi.

Do nastavitev metod vpisa dostopate tako, da se pomaknete v predmet za katerega želite urediti dostope, ter nato kliknete zobato kolo desno zgoraj in izberete “Več…”.

Na naslednji strani izberete zavihek “Uporabniki”, ter s klikom na “Metode vpisa” dostopate do nastavitev možnosti vpisa v ta predmet.

Metodo vpisa omogočite s klikom na ikono očesa, do dodatnih nastavitev vpisa (na primer ključ za vpis), pa dostopate s klikom na zobato kolo.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)