Skoči na glavno vsebino

Usmeritev lastne domene na Arnes Splet

Vaše spletišče je lahko dosegljivo na poljubni domeni (npr. mojsuperarnessplet.si) in ne zgolj na poljubnoime.splet.arnes.si

  • Organizacije, ki z domeno gostujejo na Arnesovih DNS strežnikih morajo zahtevo za usmeritev poslati po elektronski pošti iz enega izmed kontaktnih e-naslovov domene (tehnični in administrativni kontakt ali kontakt nosilca domene), tako bomo celotno preusmeritev uredili mi.
  • Organizacije, ki s svojo domeno gostujejo drugje (na lastnih ali komercialnih DNS strežnikih) morajo za dodajanje DNS zapisa (spodnji primer) kontaktirati svojega ponudnika imenskih strežnikov, nato pa nam preko elektronske pošte pošljite zahtevek za preusmeritev lastne domene na želeno spletno mesto.

Za usmeritev domene na splet.arnes.si je potrebno dodati domenski zapis (npr. CNAME), ki želeno domeno ali morebitno poddomeno usmeri na splet.arnes.si.

Primer:

NAME                  TYPE             VALUE

www.sola.si.        CNAME        splet.arnes.si.

Zahtevek za usmeritev domene (sporočilo naj vsebuje točen naslov domene ter trenutni naslov spletišča) pošljite na naslov: helpdesk@arnes.si

Usmeritve lahko urejamo zgolj za domene, katerih nosilci so organizacije, upravičene do naših storitev.

V primeru, ko gre za domeno, katere kontakti niso javno dostopni, morajo organizacije posredovati legitimno potrdilo, ki izkazuje njih kot nosilce domene.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)