Skoči na glavno vsebino

Dodajanje zemljevida

Navodila prikazujejo, kako na spletišče umestiti zemljevid Google Maps (sorodni zemljevidi delujejo na podoben način, razlikuje se le način pridobitve kode za deljenje). Enak postopek velja tudi za vstavljanje virtualnih sprehodov in načrtovanja poti.

1. Vključitev vtičnika Iframe

Deljenje zemljevida se večinoma vrši prek iframe kode, zaradi česar je potrebno vključiti pripadajoči vtičnik v Arnes Spletu. To storite tako, da v Nadzorni plošči poiščete meni Vtičniki in omogočite vtičnik iframe.

2. Pridobitev povezave za deljenje

Povezavo za deljenje pridobite tako, da v Google Maps kliknete na gumb Skupna raba.

Odpre se novo okno, kjer iz zavihka Vdelava zemljevida skopirate pripadajočo povezavo.

3. Vdelava zemljevida v prispevek/stran

Zemljevid umestite v spletišče tako, da na željeno mesto prilepite kodo iz prejšnje točke. Potrebno jo zgolj spremeniti sintakso, da bo ustrezala WordPressovim standardom.

Primerna (skrajšana) oblika je recimo:

 ,

kar pomeni, da morate pobrisati zaključno značko </iframe> in prepisati lomljene oklepaje (<,>) z oglatimi ([,]). Po želji lahko tudi spreminjate poljubne HTML atribute.

4. Objavljanje

Objavite stran oz. prispevek in zemljevid bo viden.

 

Tema Divi

V kolikor uporabljate temo Divi, lahko zemljevid priložite z Divi Builderjem in sicer z uporabo modula Maps. S tem pridobite nekaj naprednejših možnosti glede interakcije zemljevida in vizualnih nastavitev . V tem primeru je potrebno poznati Google API key, ki ga dobite na Googlovi nadzorni plošči. Za podrobnejša navodila svetujemo ogled uradne dokumentacije Divi teme.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)