Skoči na glavno vsebino

Kreiranje Arnes predala

V brskalniku odprite stran http://predal.arnes.si in opravite  AAI-prijavo z AAI-računom vaše matične organizacije.

Odpre se začetna stran, na kateri za ustvarjanje novega poštnega računa izberete možnost Nov Arnes predal:

Pod vašim imenom in priimkom ter organizacijo so prikazane možnosti za izbiro uporabniškega imena in primarnega elektronskega naslova ter geslo. Izberite eno od ponujenih uporabniških imen oziroma predlagate svojega. To storite tako, da v razdelku ‘Uporabniško ime’ izberete zadnjo možnost in v prazno okence vpišete želeno uporabniško ime. Če bo uporabniško ime že obstajalo, vas bo sistem na to tudi opozoril. Prav tako morate izbrati elektronski naslov. Vaš osnovni e-naslov bo oblike ime.priimek@guest.arnes.si ali priimek.ime@guest.arnes.si. Kasneje boste lahko ustvarili do tri virtualne elektronske naslove po lastni izbiri.
Začetno geslo je generirano naključno in ga lahko kasneje tudi spremenite. Za drugo naključno generirano geslo kliknite na simbol paličice ob geslu. 

Ko zaključite z izbiro uporabniškega imena in osnovnega elektronskega naslova, kliknite Potrdi.

 

Prikažejo se pravila uporabe omrežja Arnes. Za nadaljevanje obkljukajte okence Se strinjam in kliknite na  Ustvari Arnes predal.

Ko je vaš Arnes predal kreiran, se izpišejo osnovni podatki vašega predala: uporabniško ime, začetno geslo, primarni elektronski naslov, organizacija in ostali podatki. Priporočamo vam, da si to stran natisnete.

S klikom na arnes (v zgornjem levem kotu) se vrnete na osnovno stran, ki vam omogoča upravljanje z ustvarjenim predalom. S klikom na + lahko dodajate virtualne elektronske naslove. 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)