Skoči na glavno vsebino

Nastavitev odjemalca ownCloud

Opomba: Testna storitev je bila 7.2.2019 ukinjena.

Za nastavitev odjemalca ownCloud sledite spodnjim korakom.

1. Priprava storitve Arnes Mapa

Pred namestitvijo namenskega odjemalca ownCloud je potrebno v spletnem vmesniku storitve Arnes Mapa nastaviti WebDav geslo. V zgornjem delu vmesnika kliknite na trikotnik, ter v spustnem meniju izberete Osebno.

Za vzpostavitev storitve z ownCloud odjemalcem, v spodnjem polju nastavite poljubno geslo, ki ga potrdite s klikom na gumb “Spremeni geslo”.

2. Vzpostavitev ownCloud odjemalca

Zaženite program ownCloud, kjer v naslov strežnika (angl. server address) vpišete https://mapa.arnes.si . Nadaljujete s klikom gumba Next.

Odpre se prijavno okno, kjer pod uporabniško ime (angl. username) vnesete AAI-račun, s katerim dostopate do spletnega vmesnika storitve Arnes Mapa. V polje geslo (angl. password) vtipkate WebDav vrednost, ustvarjeno v prejšnjem koraku (1. Priprava storitve Arnes Mapa). 

Po uspešni avtentikaciji se odprejo nastavitve sinhronizacije in pot do lokalne mape (angl. local folder), kamor se bodo prenesle datoteke oddaljenega strežnika. Sinhronizirate lahko celotno vsebino vašega prostora v Arnes Mapi ali za sinhronizacijo izberete le določene datoteke.

Nastavitev zaključite s klikom na Poveži (angl. Connect).

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)