Skoči na glavno vsebino

Joomla navodila za nameščanje ter konfiguracijo Piwik vtičnika

Po uspešno poslanem zahtevku za vkop analitike boste po elektronski pošti prejeli izvorno kodo podobno naslednji:

Besedilo je potrebno vstaviti v Piwik vtičnik spletne strani za katero želite spremljati analitiko.

Nameščanje vtičnika

Seznam Piwik vtičnikov najdete na naslovu piwik.org/integrate/ . Izberite vtičnik za Joomlo.

Odpre se vam spletna stran vtičnika, kjer izberite gumb Get NFRPIWIK (1).

Povezava vas preusmeri na stran razvijalca, kjer se vam prikažejo različice vtičnika. Za uporabo na Joomli verzije 2.5 izberite Download v vrstici nfrpiwik251.zip, za Joomlo 3 pa nfrpiwik302.zip (2) . Datoteko shranite na mesto, do katerega boste lahko v naslednjem koraku dostopali.

Za namestitev vtičnika odprite vašo Joomla spletno stran ter se prijavite v njen skrbniški del. V meniju izberite Extensions in nato Extension Manager. Kliknite na gumb Izberi datoteko (3) in med datotekami izberite prej prenešeno datoteko vtičnika – nfrpiwik302.zip . Izbiro potrdite z gumbom Odpri (4) . Namestitev pričnite z gumbom Upload & Install (5)

Po uspešni namestitvi je potrebno omogočiti in ustrezno nastaviti nameščen vtičnik. To storite tako, da kliknete na Extensions ter nato izberete Plugin Manager (6). Na seznamu vtičnikov poiščite System – nfrPiwik. Pomagate si lahko z iskanjem (7) . Izberite System – nfrPiwik (8).

 
Spremenite status vtičnika na Enabled (9) . V okvirček Inputbox for tracking code (10) je potrebno kopirati kodo za sledenje, ki ste jo prejeli po epošti po uspešnem vklopu Analitike za vašo spletno stran.

Spremembe potrdite s klikom na gumb Save (11).

S tem ste zaključili postopek namestitve in konfiguracije vtičnika. 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)